Sate marinade maken

Sate marinade maken

Saté is hartstikke lekker voor op de barbecue of voor bij de nasi of bami. En sate marinade maken is niet moeilijk en heeft geen uitgebreide bereidingstijd.


Ingrediënten

De benodigdheden voor sate marinade maken:
* Hamlappen of kipfilet.
* Ketjap.
* Olijfolie of slaolie.
* Sambal. De hoeveelheid is afhankelijk hoe pittig je de saté wilt.
* 2 Teentjes knoflook geperst of gesneden.
* 2 Eetlepels bruine basterdsuiker.
* Een paar druppels citroensap.
Eventeel kun je wat gembersiroop toevoegen om het wat zoeter te maken. De hoeveelheid ketjap en sambal kun je aanpassen aan hoe jij sate marinade maken wilt.
Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom voor sate marinade maken. Snijd de hamlappen of kipfilet in blokjes. De grootte mag je zelf bepalen. Laat het vlees een nacht in de marinade staan zodat het goed in het vlees trekt. Wanneer het vlees lang genoeg in de marinade heeft gestaan prik je het aan satéprikkers. Laat wel een klein beetje ruimte tussen de stukken vlees zitten zodat alles goed kan garen in de pan of op de barbecue. Zo simpel kan sate marinade maken dus zijn.