Kip marineren bbq

Kip marineren bbq

In dit recept leggen we u uit hoe een lekkere en gezonde kip marineren bbq te maken. De marinade geeft een extra, pittige smaak aan uw kipfilet.

De marinade voorbereiden.

Dit haalt u alvast in huis voor de kip marineren bbq :4 halve kipfilets, ½ ui, 1 kopje olijfolie, sap van een halve citroen, 2 koffielepels pittige mosterd, 2 koffielepels soja saus, een teentje knoflook en zwarte peper.kip marineren bbq doe je best minimaal vier uur op voorhand. De marinade moet zijn tijd hebben om in de kip te trekken.

Aan de slag!

In een kommetje gaat de olijfolie, het citroensap, de mosterd en de soja saus. Goed mengen. Snijd de knoflook en ui fijn en voeg dit bij de marinade. Afkruiden met gemalen zwarte peper. U kan ook peperbollen malen voor een intensere smaak. Doe de marinade samen met de kip in een ovenzak. Flink schudden zodat de kip marineren bbq zich goed verdeeld. Een viertal uren in de koelkast plaatsen. Voor het braden op een hoge temperatuur zoals de BBQ, even de kip droogdeppen met keukenpapier. Succes met de kip marineren bbq en geniet van de aroma’s!