kip marinade maken

Hoe maak je kip marinade?

Wat is marineren? Bij marineren bewerk je het vlees voor, met als doel het meer smaak te geven en malser te maken. Wil je kip marinade maken, dan kun je dat doen met een natte of droge marinade. Bij een natte marinade ligt het vlees in een vloeistof, bij een droge marinade smeer je het in met smaakstoffen. Kip marinade maken is een must als je wilt barbecueën of grillen.

Bedenk zelf je marinade

Kip marinade maken is heel gemakkelijk. Kijk eerst wat je in je keukenkast hebt staan. Kip kun je heerlijk kruiden met allerlei soorten rode kruiden, zoals rode peper, paprikapoeder, cayennepeper, sambal of chilisaus. Voorbeeld: vier eetlepels ketjap, beetje chilisaus of sambal, anderhalve theelepel bruine basterdsuiker, beetje citroensap en een teentje uitgeperste knoflook. Voeg toe aan de in blokjes gesneden kip en laat 1 tot twee uur staan. Heerlijk bij nasi.

Natte marinade

Kip marinade maken kan heel goed met wijn: laat stukken kip marineren in rode wijn, olie, paprikapoeder, citroensap, bieslook en peterselie. Als je de kip in stukjes snijdt, kan de marinade beter intrekken.

Droge marinade

Hiervoor worden kruiden en/of specerijen gebruikt. Kip marinade maken op de Italiaanse manier doe je met olijfolie, citroensap, knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout, eventueel fijngemalen in de foodprocessor. Je smeert de kip met je handen in. In een afgesloten schaal in de koelkast laten intrekken.