Gemarineerde kip

Gemarineerde kip

Gemarineerde kip is heerlijk als vlees bij de groente. Maar gemarineerde kip is ook heerlijk als tussendoortje of borrelhapje. Er zijn veel mogelijkheden om kip te marineren zodat het bij een ieder in de smaak valt.

Zoete kip

Een heerlijk recept voor bij de borrel of als spiesje op de barbecue is zoete gemarineerde kip. Dit is heel gemakkelijk te bereiden door kipfilet in blokjes te snijden of een ongekruide drumstick een uurtje te laten staan in een zoete marinade. Deze marinade maak je heel simpel van wat zout en peper naar smaak, 4 eetlepels gembersiroop en 2 eetlepels ketjap. Nog een mogelijkheid is om aan de marinade een paar eetlepels honing toe te voegen om het nog een beetje zoeter te maken.

Pittige kip

Voor wie van pittig houdt is een pittige gemarineerde kip perfect. Hiervoor kun je bouten of vleugels gebruiken. Maar ook kipfilet. Maak een pittige marinade van wat olijfolie en verse kruiden zoals peterselie en/of tijm naar smaak. Voeg hier een fijngesneden chilipeper aan toe en meng het geheel goed door.

Laat de kip een aantal uren marineren zodat de marinade goed in de kip trekt.
Uiteraard zijn er vele recepten beschikbaar voor gemarineerde kip. Laat je creativiteit de vrije loop want kip gaat met vele soorten kruiden en marinades samen.